Robert Golob Svet24.si

Robert Golob o priznanju Palestine: »Grozote so ...

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

Koronavirus - aktualno z Dolenjske Novo mesto

Aktualno 46: 4 nove okužbe v naši regiji iz Metlike, v Posavju za zdaj obvladljivo

Piše: P.M.

Čas objave:
04.04.2020 16:10

Med včeraj potrjenimi 977 okužbami, jih je na Dolenjskem, v Beli krajini in Posavju 119, kar je 4 več, kot včeraj. Vse štiri nove okužbe na našem koncu so potrdili v občini Metlika, kjer jih je zdaj 53.

Pri ostalih občinah se število ni spremenilo, v občini Trebnje jih je 11, v Mestni občini Novo mesto pa 9. Po sedem okuženih je v občinah Ribnica in Semič. V občini Črnomelj jih je 6, po štiri okužbe pa so zabeležili v občinah Sevnica, Šentrupert in Šmarješke Toplice. V občini Žužemberk sta dve, v Brežicah, Grosupljem, Ivančni Gorici in Kočevju so po tri. V občinah Dolenjske Toplice, Mirna in Mokronog-Trebelno pa je po ena okužena oseba. Na Dolenjskem in v Beli krajini je tako 109 okužb, v Posavju pa 10. Na posavskem koncu so sicer zadeve obvladljive, pojasnjujejo v tamkajšnji Civilni zaščiti. Tudi na občinah Brežice, Krško in Sevnica so pripravili telefonske številke, na katere lahko pokličejo občani za pomoč in usmeritve, pojasnjuje vodja izpostave Zdenka Močnik (več v pripetem posnetku):
 
Telefonske številke, na katere lahko pokličete, najdete na spletni strani posamezne občine, pa tudi na naši spletni strani radiokrka.si. Tam, pa tudi v programu v živo kot tudi v izrednih rubrikah bomo na radiu Krka še naprej spremljali zadnje dogajanje glede epidemije, sveže informacije vam rubriki Aktualno z Dolenjske ponovno prinesemo jutri ob 11. uri in 10 minut.

Koronavirus – Aktualno z Dolenjske, 4.4.2020 16:10